Nomad

De Nomad is een Tiny House op wielen gemaakt voor reizigers, avonturiers en nomaden. Super compact, slim en comfortabel. Plug & play of volledig off-grid. All electric, licht van gewicht en super duurzaam gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen.

1

Plug & Play

Plug & play of helemaal Off grid wonen waar je maar wilt. Of tijdelijk op een plek dicht bij de natuur.

All electric

Geen gas meer! Door een aantal slimme technieken waaronder Lithium accu’s, vloerverwarming, inductie koken en uiteraard zonnepanelen kunnen we alles electrisch doen.

70% minder water 

Door een aantal nieuwe technieken gebruikt de Nomad 70% minder water t.o.v. een normaal huishouden van 2 personen.

Lichtgewicht sandwichpanelen

Mill Home heeft speciaal voor de Nomad een lichtgewicht sandwichpaneel ontwikkeld die veel lichter maar super sterk en goed geisoleerd.

3500kg All in

We hebben hard ons best gedaan het hele huisje inclusief interieur onder de 3500kg te houden hierdoor mag hij als een aanhanger de weg op met een BE rijbewijs!

Made by Mill Home

In deze geavanceerde fabriek worden honderden deurrompen per dag gemaakt voor de deuren-industrie. De perfecte basis voor een Tiny House vanwege de hoge kwaliteit fineer en unieke samenstelling van materialen. Mill Home is de bouwer van de Nomad’s en heeft hier een speciaal lichtgewicht paneel voor ontwikkeld die super sterk is.

Tricoya®

De gevelbekleding is gemaakt van Tricoya® welke 50 jaar onbehandeld mee gaat.

Hoogwaardige detaillering

Wij maken gebruik van geavanceerde CNC machines en technieken. Op deze manier kunnen we snel en precies werken en produceren we weinig afval. De sandwichpanelen worden tot op de mm nauwkeurig bewerkt zodat ze als puzzelstukjes in elkaar vallen. Dit levert bijzonder hoogwaardige detaillering op wat kwaliteit uitstraalt.

Ocoumé

De binnenafwerking is gemaakt van de hoogste kwaliteit FSC® gecertificeerd Ocoume fineer. Een watervaste houtsoort met een hoge duurzaamheid en een natuurlijke warme uitstraling.

Aluplex®

Dampdicht bouwen

De levensduur van het hout is sterk afhankelijk van hoe er om gegaan wordt met vocht. Daarom bouwen we graag “dampdicht”. Om ervoor te zorgen dat er van buiten of binnen geen vocht in de constructie kan komen voegen we een laag aluminium toe. Dit is onze constructieplaat Aluplex®. Deze plaat zorgt ervoor dat onze constructie sterk, dimensie stabiel en dampdicht is.

Tiny Nomad op maat?

We willen je heel graag beter leren kennen en naar je idééen luisteren. We kunnen helaas niet iedereen verder helpen dus vragen we een beetje commitment. Daarom hebben we een 1 op 1 kennismakingsworkshop ontwikkeld. Hier proberen we zo goed mogelijk je ideeën te begrijpen en te vertalen naar een 3D model. Kosten €179,- / 2 uur

+ Werkboek (Hierin staan alle opties en prijzen van de Nomad en een stappenplan wat je kunt volgen als je er één wilt bouwen)

+ Schetsen vertalen naar 3D model (stuur van te voren je schets naar ons op)

+ Ontwerp advies (We geven je feedback op je ideeen om je ontwerp te optimaliseren)

+ Stel al je vragen (Vragen over off-grid installaties, locaties etc.)

+ Prijsindicatie/ offerte (We berekenen de kosten om binnen je budget te blijven)

+ Rond kijken in de Nomad

Heb je vragen of ideeen? Laat een berichtje achter.

10 + 4 =